Američki vojnici divljali ulicama Seula

U incidentu, koji je ličio na scenu iz nekog holivudskog akcionog filma, jedan od američkih vojnika, koji su iz vozila pucali na pješake, ranjen je u rame
52 pregleda 4 komentar(a)
Seul, Foto: Reuters
Seul, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.03.2013. 14:06h

Južnokorejska policija ispituje američke vojnike koji su učestvovali u incidentu u Seulu kada je nekolicina njih prvo prebrzo vozila, zatim pucala iz automobila omamljivačima na pješake da bi ni na kraju oborili jednog policajca.

Povrijeđeni policajac je zatim ušao u taksi i pokušao da prati američke vojnike u drugom vozilu, pri tome pucajući na njih.

U incidentu, koji je ličio na scenu iz nekog holivudskog akcionog filma, jedan od američkih vojnika ranjen je u rame, ali nije u životnoj opasnosti.

Policija navodi da su privedena dvojica američkih vojnika i još jedan amrički državljanin, rođak jednog od vojnika. U američkoj vojsci navode da još nisu ispitali ranjenog vojnika jer je na medicinskoj njezi.

Brigadni general Kris Gentri, zapovjednik američkih vojnika koji su izazvali incident, lično se izvinio za incident policijskim zvaničnicima sa kojima se susreo.

Oko 28.500 američkih vojnika stacionirano je u Južnoj Koreji.

Bonus video: