Velika bijela ajkula ubila režisera Adama Strejndža

Strejndžovo unakaženo tijelo iz mora je izvučeno tek poslije pola sata borbe sa grabljivim ribama
6 komentar(a)
Adam Strejndž, Foto: Thecount.com
Adam Strejndž, Foto: Thecount.com
Ažurirano: 27.02.2013. 20:57h

Nagrađivani fimski i TV režiser Adam Strejndž (46) danas je poginuo u susretu sa velikom bijelom ajkulom u vodi kraj popularne plaže Mjurivai, u blizini Ouklanda na Novom Zelandu, na očigled stotina turista i kupača.

"Bilo je užasno, kao noćna mora. Tresli smo se od straha"

Život nisu uspjeli da mu spasu ni policajci u helikopteru i čamcima za spasavanje, koji su na životinju ispalili najmanje 20 hitaca.

Grabljivica duga preko četiri metra odvukla je Strejndža pod vodu na oko 200 metara od obale, a njegov napad i hici koje je policija ispalila privukli su u ove vode najmanje još tri ajkule, koje su se pridružile napadu.

Strejndž je bio veliki ljubitelj sportova na otvorenom

Strejndžovo unakaženo tijelo iz mora je izvučeno tek poslije pola sata borbe sa grabljivim ribama, a ubrzo zatim na obalu je izvučeno i tijelo ajkule koje ga je usmrtila.

"Bilo je užasno, kao noćna mora. Tresli smo se od straha", tvrde očevici koji su bespomoćno posmatrali kako ajkula komada kupača.

Prema njihovim riječima, najprije se činilo da se čovjek bori sa džinovskom ribom i da je uspio da se odbrani, ali ajkula se vratila i odvukla ga pod vodu. Jedan od posmatrača je mobilnim telefonom pozvao policiju, dok su drugi načinili niz snimaka, ali čak ni oni koji su žrtvu lično poznavali nisu se usudili da skoče u vodu i pokušaju da pomognu.

Strejndž je bio veliki ljubitelj sportova na otvorenom, i na svom Fejsbuk profilu je nedavno napisao da svaki slobodan trenutak koristi za surfovanje na velikim talasima kraj obala Ouklanda. Iza sebe je ostavio suprugu i ćerkicu.

Bonus video: