Glavni istražitelj povučen sa slučaja zbog optužbe za pokušaj sedmostrukog ubistva

"Ako imamo istražitelja koji se suočava sa tako ozibljnim optužbama, ne smije se desiti da on nastavi da radi na ovom slučaju"
0 komentar(a)
Hilton Botha, Foto: AFP/Getty Images
Hilton Botha, Foto: AFP/Getty Images
Ažurirano: 21.02.2013. 13:48h

Sudija Dezmond Ner je tražio da se glavni istražitelj na slučaju Pistorijus, Hilton Bota, povuče sa slučaja zbog optužnice koja ga tereti za pokušaj sedmostrukog ubistva. Tužilac Geri Nel rekao je danas na sudu da nije znao da je protiv Bote podignuta takva optužnica.

Južnoafrički list "Eyewitness News" je jutros objavio da je protiv Bote podignuta optužnica za sedmostruko ubistvo u vezi sa pucnjavom na minibus taksi 2011. godine.

Iz Nacionalnog tužilaštva ranije su izjavili da ne vide na koji način bi Bota mogao da ostane na slučaju. Optužnica protiv Bote je obnovljena četvrtog februara. "Ako imamo istražitelja koji se suočava sa tako ozibljnim optužbama, ne smije se desiti da on nastavi da radi na ovom slučaju", poručio je Bulelva Makeke iz Tužilaštva.

Bota je rekao da su on i njegove kolege istraživali slučaj ubistva kada su pokušali da zaustave taksi, te da nisu znali da je u taksiju bilo sedam putnika kada su pucali u gume tog vozila.

On je takođe odbacio optužbe da je bio pijan kada se incident dogodio.

Bonus video: