KRIZA NA TRŽIŠTU

Proizvođači oružja proširili poslovanje u sektor sajber bezbjednosti

Prodaja 100 najvećih proizvođača oružja, isključujući kineske kompanije, opala je u 2011. za pet odsto na 410 milijardi dolara
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2013. 16:17h

Najveći svjetski proizvođači oružja proširili su poslovanje u sektor sajber bezbednosti pošto je zbog mjera štednji opala prodaja tradicionalnog oružja, saopštio je danas švedski institut za mir.

Prodaja 100 najvećih proizvođača oružja, isključujući kineske kompanije, opala je u 2011. za pet odsto na 410 milijardi dolara, naveo je Stokholmski međunarodni istraživački institut za mir (Stockholm International Peace Research Institute - SIPRI) u svom godišnjem izvještaju o industriji naoružanja.

Do pada je došlo uglavnom zbog mjera štednji i povlačenje trupa iz Iraka i Avganistana, naveo je SIPRI i istakao da sajber bezbjednost ostala "privilegovana" oblast za potrošnju vlada uprkos rezovima u budžetima.

Najveći proizvođač oružja u 2010. godini je Lokhed Martin (Lockheed Martin), iz SAD, sa 36,7 milijardi dolara. Slijede Boing (Boeing), SAD, sa 31,83 milijarde dolara i BAE sistems (BAE Systems), Velika Britanija, 29,15 milijardi dolara.

Preporučujemo za Vas