Los Anđeles: Policija greškom upucala dvije žene

"Nametnuću nekonvencionalni, asimetričan rat svim pripadnicima policije Los Anđelesa, bili na dužnosti ili ne"
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2013. 11:34h

Dvije žene su upucane greškom prilikom masovne potrage za bivšim policajcem koji je objavio rat, zbog "učinjene nepravde".

Na hiljade policijaca u Los Anđelesu se dalo u potragu za bivšim kolegom za kog se smatra da je već ubio troje ljudi.

Kristofer Dorner, koji je otpušten iz policije, a ujedno je i bivši vojnik, sastavio je spisak onih koji su mu se zamjerili, pa su vlasti Kalifornije izdale upozorenje svim pripadnicima policije da se čuvaju, a ostalim osobama na spisku dodijela zaštitu.

Prilikom potrage za Dornerom, policajci su upucali dvije žene koje su rano ujutru dostavljale novine. Jedna žena je pogođena u ruku,a druga u leđa, i van životne su opasnosti.

Njihovi advokati su kazali da policija nije žrtvama uputila nikakvo upozorenje, komandu ili naređenje. "Samo su pucali", kazao je advokat prenosi CBS.

"Vozilo je drugačije boje. Registracije se ne poklapaju. Nije bilo nikakvog razloga da počnete da pucate u ljude... Ovo je ulična pravda", kazao je advokat Glen Džonas

Dornerovo vozilo je kasnije nađeno zapaljeno.

Dorner je na spisak između ostalih imena upisao jednostavno - cijela policija Los Anđelesa.

"Nametnuću nekonvencionalni, asimetričan rat svim pripadnicima policije Los Anđelesa, bili na dužnosti ili ne", poručio je Dorner u pismu.

On je otpušten još 2008. godine zbog davanja lažnih izjava, a potraga za njim je počela zbog veze sa ubistvom krajem prošle nedjelje.

Ubijeni su mladić i kćerka bivšeg policijskog kapetana koji je Dornera zastupao tokom disciplinskog procesa koji je trajao više godina.

Osnovano se sumnja i da je Dorner pucao na policiju prošle nedjelje u gradovima istočno od Los Anđelesa, i tom prilikom jednog policajca ubio, a drugog ranio.

Dorner je potom na Facebook-u napisao da je ubistvo "nužno zlo u kojem ne uživam, ali ga moram preduzeti i završiti, da bi u policiji Los Anđelesa došlo do suštinske promjene i da bih povratio svoj ugled".

Policajci na motorima su povučeni jer su lake mete za Dornera koji ima više vrsta oružja, uključujući automatske puške.

Galerija

Bonus video: