Srušio se indonežanski avion sa 189 ljudi, vlasti strahuju da nema preživjelih

U letjelici su se nalazila najmanje 23 zvaničnika vlade, a iz kompanije Lion Air kazali su da je avion imao tehničkih problema tokom nedavnog leta, ali da su otklonjeni "u skladu sa procedurom"
191 pregleda 0 komentar(a)
INDONEZIJA AVION, Foto: Reuters
INDONEZIJA AVION, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2018. 11:56h

Avion indonežanske kompanije Lion Air sa 189 i članova posade srušio se u ponedjeljak u more kod ostrva Java, nedugo nakon polijetanja iz glavnog grada Džakarte, saopštili su zvaničnici, a prenosi Rojters.

AFP prenosi da je u trenutku nesreće u avionu bilo 188 ljudi, a vlasti Indonezije ne očekuju da ima preživjelih.

JWPlayer video mesto

U toku je potraga.

Kako prenosi Rojters indonežanska služba spašavanja je saopštila da je sa mjesta pada aviona počela da "izvlači djelove tijela".

Boing 737 nestao je s radara otprilike deset minuta nakon uzlijetanja, a novine Straits Times navode da je letio na liniji Džakarta - Palkanpinang na ostrvu Banka u Indoneziji.

Pretpostavlja se da je pao u području zapadne obale ostrva Jave.

U letjelici su se nalazila najmanje 23 zvaničnika vlade, a Edvard Sirait, izvršni direktor kompanije Lion Air kazao je da je avion imao tehničkih problema tokom nedavnog leta, ali da su otklonjeni "u skladu sa procedurom".

On nije precirizao o kakvom problemu je riječ, ali je istakao da nijedan drugi avion nije imao sličnih poteškoća.

Lion Air je najveća privatna aviokompanija iz Indonezije koja saobraća na 126 aerodroma u Indoneziji, Singapuru, Vijetnamu, Maleziji i Saudijskoj Arabiji.

Lion Air se nalazi na listi kompanija kojima su zabranjeni letovi na području Evropske unije.

Najveća avionska nesreća u Indoneziji desila se 1997, kada se avion A300 kompanije Garuda Indonezija srušio u gradu Medanu. Tada je stradalo 214 ljudi.

Lion Air je osnovan 1999, a 2004. godine je u nesreći aviona MD-82 te kompanije u Solo Sitiju život izgubilo 25 od 163 putnika.

Galerija

Bonus video: