NESTAO SA RADARA

Nestao direktor modne kuće "Misoni"

Vitorio Misoni, direktor i suvlasnik istoimene modne kuće, sa još pet osoba, nestao dok je privatnim avonom letio nad Venecuelom. Potraga i poslije 24 sata neuspješna
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2019. 13:42h

Spasilačke ekipe, u čamcima i avionima, i dalje tragaju za nestalim avionom u Venecueli, u kojem su bili suvlasnik italijanske modne kuće "Misoni" Vitorio Misoni i još pet osoba.

Međutim više od 24 sata od kada je mali avion sa dva motora nestao sa radara na putu od arhipelaga Los Rokes, ka aerodromu "Majketija" u Karakasu, još nema nikakvog traga o avionu.

"Nemamo nikave nove vijesti," izjavio je funkcioner kompanije "Misoni" Paolo Marketi, a prenosi AP.

U avionu su, osim direktora kompanije Vitorija Misonija (58), bile njegova supruga Mauricija Kastiljoni, dvoje prijatelja iz Italije i dva venecuelanska člana posade. Oni su se vraćali sa božićnog odmora na ostrvima.

Spasioci koriste avion i helikopter i rade u saradnji sa venecuelanskom obalskom stražom, saopštio je juče venecuelanski nacionalni institut za civilnu avijaciju

Misonijev mlađi brat Luka, takođe aktivan član porodičnog biznisa, otputovao je juče u Venecuelu, kako bi nadgledao potragu.

Porodica i prijatelji se još uvek nadaju. "Još imamo tračak nade i nadaćemo se dok ne budemo vidjeli avion," rekao je državnoj italijanskoj televiziji RAI Osvaldo Skalvenci, rođak Elde Skalvenci, prijateljice koja je bila u avionu.

Avion je imao dovoljno goriva za tročasovni let, rekao je predsjednik agencije za civilnu avijaciju Fransisko Pas Fleitas, napominjući da je avion poletio u petak u 11:39 i da je trebalo da sleti u Karakas 42 minuta kasnije.

Ovo nije prvi put da mali avion nestane ili padne na ruti za arhipelag. U januaru 2008. godine avion sa 14 putnika, od kojih osam Italijana, srušio se u blizini ostrva zbog kvara na motoru. Pronađena su tijela pilota i kopilota ali ostali putnici su nestali.

Potom se 2009. godine srušio još jedan avion sa devet putnika, ali je pao u Karipsko more i svi putnici su preživjeli.

Arhipelag Los Rokes, koji čini nekoliko desetina ostrva oko 150 kilometara od obale Venecuele, jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija.

Galerija