Ugo Čavez se bori sa upalom pluća

Ministar informisanja Ernesto Viljegas rekao je da je predsjednikovo zdravlje postalo meta kampanje destabilizacije vlade
1 komentar(a)
Ugo Čavez, Foto: Beta/AP
Ugo Čavez, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.01.2013. 07:55h

Lider Venecuele Ugo Čavez bori se sa upalom pluća dok opozicija koristi njegovo stanje za psihološki rat radi destabilizacije zemlje, tvrde Čavezovi saradnici.

Čavez (58) se već više od tri sedmice bori sa komplikacijama nakon četvrte operacije tumora, na Kubi, i nije se od operacije pojavio u javnosti zbog čega opozicija insistira da se kaže istina o njegovom zdravstvenom stanju i da li će moći 10. januara da se inauguriše.

Ministar informisanja Ernesto Viljegas rekao je da je predsjednikovo zdravlje postalo meta kampanje destabilizacije vlade i nastojanja da se okonča socijalistička revolucija, prenijela je agencija AFP.

Vlada "upozorava narod Venecuele na psihološki rat transnacionalnih medija oko zdravlja šefa države, sa ciljem destabilizacije Venecuele", rekao je Viljegas.

Potpredsjednik Nikolas Maduro i predsjednik Nacionalne skupštine Diosdado Kabeljo zajedno su posjetili pogon za proizvodnju kafe u Karakasu, što je Čavez često činio prije nego što se razbolio.

Njih dvojica su želeli na taj način da opovrgnu glasine da među njima ima borbe za prevlast, a Maduro je istakao da su se zakleli pred Čavezom da će ostati ujedinjeni sa narodom.

Maduro, koji se prije dva dana vratio iz posete Čavezu u Havani, istakao je da je predsjednik "svejstan bitke u kojoj je, ima isti borbeni duh kao uvek, istu snagu i energiju kao uvijek, i sa istim povjerenjem i sigurnošću".

On je zatražio više poštovanja prema Čavezovoj borbi, kako bi povratio zdravlje u složenoj situaciji.

Bonus video: