Vlada tvrdi da se Čavezovo stanje stabilizuje

Potpredsjednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je u subotu da je članica vladajuće partije Silija Flores bila na Kubi i da ga je po povratku informisala o Čavezovom oporavku
0 komentar(a)
Ugo Čaves, Foto: Dailyautocrat.com
Ugo Čaves, Foto: Dailyautocrat.com
Ažurirano: 23.12.2012. 10:32h

Venecuelanska vlada saopštila je da je zdravstveno stanje predsjednika Uga Čaveza sve stabilnije i da se oporavlja poslije operacije raka prošle sedmice na Kubi.

Potpredsjednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je u subotu da je članica vladajuće partije Silija Flores bila na Kubi i da ga je po povratku informisala o Čavezovom oporavku.

"Svakog dana njegov oporavak je stabilniji i dobija najbolju njegu", kazao je Maduro na skupu vladinih pristalica u državi Jarakuj. Čavez je 11. decembra četvrti put operisao rak u predjelu karlice.

On je u oktobru izabran za novi šestogodišnji predsjednički mandat, a njegova partija je na izborima za guvernere i poslanike prije sedam dana pobijedila u 20 od 23 savezne države Venecuele.

Komplikacije tokom operacije, kao i to što se od tada nije obratio javnosti, izazvale su sumnje da neće moći da se vrati u Venecuelu do inauguracije 10. januara.

Čaves je pred odlazak na operaciju imenovao potpredsjednika Nikolasa Madura za svog naslednika u slučaju komplikacija.

Bonus video: