Čitaoci "Tajma" biraju: Kim Džong-un ličnost godine

Ličnost godine “Tajma” biraju urednici magazina, a ko će to biti znaće se sljedeće nedjelje
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2012. 16:13h

Čitaoci “Tajma” izabrali su u nezvaničnoj anketi lidera Sjeverne Koreje Kima Džong-una za ličnost godine, koji se sa ubedljivih 5,6 miliona glasova, našao ispred Aung San Su Ći, liderke mjanmarske opozicije, egipatskog predsjednika Mohameda Morsija i Džona Stjuarta, američkog političara i voditelja.

Ličnost godine “Tajma” je 2011. bio “demonstrant”, u čast arapskog proljeća

Američki magazin brzo je saopštio da ovo glasanje ne čini Kima zvaničnom ličnošću godine. Ličnost godine “Tajma” biraju urednici magazina, a ko će to biti znaće se sljedeće nedjelje.

Nezvanične ankete sprovedene putem interneta, pokazale su da čitaoci smatraju da su najveći globalni uticaj u 2012. ostvarili Kim Su Ći, Morsi i Stjuart, a na listi se našao i Kris Kristi, guverner Nju Džersija, SAD. Zanimljivo je da je u anketi Morsi dobio najviše glasova “nema šanse” (da bude ličnost godine).

Američki satirični magazin “Onjon” nedavno je proglasio Kima Džong-una za “najseksepilnijeg živog muškarca godine”, a na ovu šalu nasjeli su kineski mediji, koji su je prenijeli kao istinitu.

Ličnost godine “Tajma” je 2011. bio “demonstrant”, u čast arapskog proljeća. Nosioci ovog priznanja bili su i Bil Klinton, bivši predsjednik SAD, Martin Luter King, vođa borbe za ljudska prava, te ratni premijer Velike Britanije Vinston Čerčil, koji je takođe proglašen čovjekom za pola vijeka.

Galerija

Bonus video: