Ugo Čavez stigao na Kubu na liječenje

U pisanom zahtjevu parlamentu, Čavez je rekao da su mu doktori preporučili sesije u hiperbaričnoj komori, kako bi poboljšao svoje zdravlje
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.11.2012. 17:09h

Venecuelanski predsjednik Ugo Čavez stigao je u Havanu na Kubi, gdje će biti podvrgnut medicinskom tretmanu u hiperbaričnoj komori.

Dnevnik Komunističke partije Grenma prenio je da je Čavez stigao tokom noći. Čavez je juče objavio planove da putuje na Kubu na nove medicinske tretmane, pošto je veći dio prethodnih 18 mjeseci proveo boreći se protiv raka.

U pisanom zahtjevu parlamentu, Čavez je rekao da su mu doktori preporučili sesije u hiperbaričnoj komori, kako bi poboljšao svoje zdravlje.

Prema venecuelanskom zakonu, predsjednici treba da dobiju zakonsko odobrenje prije nego što na duži period napuste zemlju. Čavez je naveo da su testovi izvršeni ranije ove godine pokazali da je izliječen od raka.

Medicinski stručnjaci smatraju da tretmani u hiperbaričnoj komori mogu da pomognu oboleljima od raka da se oporave od štete koju hemoterapija može da nanese nervima i mišićima.

Bonus video: