Obama bi da zaposli Romnija u svojoj administraciji?

Takav potez bi, smatraju mediji, razbjesnio Romnijeve kolege republikance, koji će se truditi da kroz Kongres otežaju Obami posao
2 komentar(a)
Mit Romni, Barak Obama, Foto: Reuters
Mit Romni, Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.11.2012. 08:57h

Ponovo izabrani predsjednik SAD, Barak Obama, mogao bi da zaposli svog protivkandidata na izborima, Mita Romnija, u svojoj administraciji, piše britanski Telegraf.

Obama je u svom pobjedničkom govoru kazao da jedva čeka da sjedne i razgovara sa Romnijem o tome kako bi zajedno mogli da unaprijede svoju zemlju, što je shvaćeno kao mogućnost da ponudi poraženom kandidatu posao u vladi SAD.

Grant Benet, koji je služio sa Romnijem kao mormonski biskup sa u Masačusetsu kazao je da se njegov prijatelj i saradnik nikada neće ponovo kandidovati za predsjednika, ali da ne bi odbio da radi u politici.

"Ukoliko bi predsjednik pozvao Mita on bi rekao: "Ja sam Amerikanac, kako mogu da doprinesem zemlji?"" kazao je Benet i dodao da je Romnijeva glavna motivacija da napravi razliku u korist dobra građana.

Takav potez bi, smatraju mediji, razbjesnio Romnijeve kolege republikance, koji će se truditi da kroz Kongres otežaju Obami posao.

Bonus video: