Građani Njujorka tumaraju gradom očajnički tražeći wi-fi

Nakon razorne oluje, svi žele putem društvenih mreža najbliže obavijestiti da su dobro
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2012. 14:07h

Nakon uragana Sendi, koji je poharao istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država, mnoga domaćinstva i dalje su bez električne energije, a građani su u očajničkoj potrazi za wirelessom i mjestom gdje bi mogli napuniti baterije u svojim pametnim telefonima i laptopovima.

Moderna tehnologija promijenila je svijet, ljudi se danas osjećaju bespomoćno ukoliko ne mogu pristupiti internetu, stoga i ne čudi što hiljade stanovnika Njujorka pješače i po nekoliko kolometara samo kako bi negdje pronašli wi-fi ili slobodnu utičnicu da napune baterije svojih električnih uređaja.

Dijelovi grada gdje ima struje i gdje je moguće priključiti uređaje puni su ljudi. Oni sjede na mokrim pločnicima zadubljeni u laptopove, tablete i pametne telefone.

Ispred Starbucksa su najveće kolone ljudi. Radnje su zatvorene, ali pristup wi-fiju je moguć.

Nakon razorne oluje, svi žele putem društvenih mreža najbliže obavijestiti da su dobro, a Facebook je zabilježio da su u ova dva dana najčešći postovi iz Amerike bili upravo - sve je u redu i dobro smo.

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg istakao je da će biti potrebno još nekoliko dana kako bi se uspostavila normalno napajanje električnom energijom blizu 337.000 domaćinstava na Menhetnu i u Bruklinu.

Danas bi trebale početi da rade neke poslovnice, aerodromi, vladine zgrade i škole i njujorška berza. Podzemna željeznica, kao i većina mostova u Njujorku, ostaju zatvoreni.

Šteta prouzrokovana olujom Sendi procijenjena je na 30-40 milijardi dolara.

Bonus video: