Barak Obama: Ne mogu da vam kažem za koga sam glasao

Ovo je prvi put da je neki predsjednik SAD iskoristio pravo da ranije glasa, a analitičari to vide kao poziv njegovim biračima da izađu što masovnije na izbore
58 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2012. 09:07h

Američki predsjednik Barak Obama iskoristio je pravo da ranije izađe na izbore i glasa (u Čikagu, gdje je i prijavljen kao glasač na izborima), javljaju mediji u SAD.

U Americi se predsjednički izbori održavaju 6.novembra u utorak, ali birači mogu i ranije da glasaju u većini saveznih država, pošto se izbori uvijek održavaju na radni dan.

"Ne mogu da vam kažem za koga sam glasao", rekao je Obama novinarima kroz smijeh

Obama je sam došao na biračko mjesto i, nakon što je izborna komisija uvidom u njegovu vozačku dozvolu ustanovila da se radi o američkom predsjedniku, dali su mu glasački materijal.

Kandidat demokrata na ovim izborima se čak našalio sa članovima komisije, rekavši im da i dalje vozi auto i to ispred travnjaka u južnoj bašti Bijele kuće, ali da ne može da ide više od 40 kilometara na sat.

"Ne mogu da vam kažem za koga sam glasao", rekao je Obama novinarima kroz smijeh.

Ovo je prvi put da je neki predsjednik SAD iskoristio pravo da ranije glasa, a analitičari to vide kao poziv njegovim biračima da izađu što masovnije na izbore.

Procjenjuje se da će oko 35 odsto Amerikanaca glasati prije izbornog dana 6. novembra.

Galerija

Bonus video: