Završnica predizborne kampanje: Obama i Romni izjednačeni u anketama

Anketa Reuters/Ipsos u subotu je pokazala da Obama ima minimalnu prednost od 46% prema 45% glasova, dok je u petak ta prednost iznosila 3%
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2012. 08:52h

Američki predsjednik Barak Obama i njegov protivkandidat, republikanac Mit Romni, danas, 15 dana prije predsjedničkih izbora, ulaze potpuno izjednačeni u anketama u svoju treću i posljednju TV-debatu, posvećenu vanjskoj politici.

U anketi TV mreže "NBC" i lista "Wall Street Journal" objavljenoj u nedjelju, Obama i Romni imaju po 47 odsto glasova među vjerovatnim biračima, što označava povratak republikanskog kandidata nakon niza pogrešnih koraka, uključujući objavu tajno snimljenog videa u kojem je rekao da je gotovo polovina birača zavisna od pomoći države.

Anketa Reuters/Ipsos u subotu je pokazala da Obama ima minimalnu prednost od 46 prema 45 odsto glasova, dok je u petak ta prednost iznosila tri procenta.

Krajnje izjednačeni izgledi nose neizvjesnost sve do posljednjeg, intenzivnog kruga kampanje i povećavaju važnost direktnog sučeljavanja dvojice kandidata za Bijelu kuću u ponedjeljak naveče u Boka Rejtonu, na Floridi.

Bonus video: