Obama: Mit pati od "romnezije"

"Zaboravio je svoje ranije stavove i nada se da ste ih i vi zboravili", rekao je Obama u obraćanju pred oko 9.000
1 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2012. 19:45h

Američki predsjednik Barak Obama uveo je novi termin "romnezija" u kritici svog republikanskog suparnika na predstojećim perdsjedničkim izborima Mita Romnija, optužujući ga da je počeo da brani politiku potpuno suprotnu svojim ranijim uvjerenjima.

Ponavljajući optužbu koju razvija već nedjeljama protiv bivšeg republikanskog guvernera države Masačusets, Obama je rekao "Gospodin Konzervativni želi da vi mislite da se šalio oko svega što je rekao prošle godine, da bi obezbijedio podršku republikanaca".

On je rekao, podsjeća Obama za Romnija, da je idealan kandidat za populističku i jako konzervativnu struju u okviru republikanaca, takozvani pokret Čajanka, a sada se toga odriče.

"Zaboravio je svoje ranije stavove i nada se da ste ih i vi zboravili", rekao je Obama u obraćanju pred oko 9.000 ljudi okupljenih na univerzitetu u Ferfaksu, u državi Virdžinija.

"Treba da damo ime toj bolesti od koje on boluje. Mislim da se ona zove 'romnezija'", rekao je Obama ssto je publika dočekala smijehom.

Obama je dodao da želi da spriječi da se iko drugi razboli od te bolesti. Ovo je po ocjeni agencije Frans pres, jasno podizanje tona Obame prema svom rivalu.

Njih dvojica treba u ponedjeljak da se sastanu u trećoj i posljednjoj debati na Floridi prije izbora koji se održavaju 6. novembra. Ankete ukazuju na to da će trka biti vrlo tijesna.

Bonus video: