Druga runda: Obama spreman za debatu sa Romnijem

Tri nedjelje pred predsjedničke izbore trka je neizvjesna, a Romni će morati da izdrži ofanzivu koju su najavile demokrate
0 komentar(a)
Barak Obama, Mit Romni, Foto: Potusnews.net
Barak Obama, Mit Romni, Foto: Potusnews.net
Ažurirano: 16.10.2012. 09:38h

Predsjednik SAD Barak Obama pokušaće da povrati prednost nad Mitom Romnijem, u drugoj televizijskoj debati predsedničkih kandidata, nakon lošeg nastupa u prvom duelu kojim je dominirao kandidat republikanaca.

Tri nedjelje pred predsjedničke izbore trka je neizvjesna, a Romni će morati da izdrži ofanzivu koju su najavile demokrate, ali i da ubijedi sunarodnike da posjeduje sve potrebno da postane njihov 45. predsjednik.

Obama i Romni nastupiće na sceni univerziteta Hofstra u Hampstedu u 90-minutnoj debati koja će se od one održane 3. oktobra u Denveru razlikovati po tome što će i publika postavljati pitanja.

Kandidati će se u debati baviti spoljnom politikom i unutrašnjim pitanjima

Saradnici Baraka Obame najavili su da će aktuelni predsjednik učiniti da publika zaboravi njegov neuspješan nastup u prvoj debati.

“Očekujte da bude čvrst, ali i pun poštovanja”, kazala je njegova portparolka Dženifer Sakim, prenosi Beta.

Deformisanje programa

Ona je, takođe, upozorila da će “Mit Romni pokušati da deformiše sopstveni program”, što demokrate zamjeraju republikancima od prve debate.

Obama se od subote sa savjetnicima priprema za debatu u hotelskom kompleksu u Vilijamzbergu u Vidžiniji

Kandidati će se u debati baviti spoljnom politikom i unutrašnjim pitanjima. Očekuje se da će Romni kritikovati Obamu zbog Libije, odnosno napada 11. septembra na američki konzulat u Bengaziju u kojem je ubijen ambasador SAD.

Obama je nakon debate u Denveru izgubio četiri poena prednosti na nivou SAD. Prema posljednjim anketama, dvojica kandidata potpuno su izjednačena na nacionalnom nivou.

Obama se od subote sa savjetnicima priprema za debatu u hotelskom kompleksu u Vilijamzbergu u Vidžiniji, dok Romni svoj nastup sprema u svom domu u Masačusetsu.

Treći televizijski duel Obame i Romnija planiran je za 22. oktobar. Predsjednički izbori u SAD zakazani su za 6. novembar.

Bonus video: