Američki grad zbog bolesnog dječaka proslavio Božić u oktobru

Dvanaestogodišnji dječak boluje od rijetkog oblika raka zbog kojeg ljekari strahuju da neće dočekati praznike
2 komentar(a)
božić bolesni dječak, Foto: Screenshot (Youtube)
božić bolesni dječak, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 27.10.2018. 17:56h

Dvanaestogodišnji Kit Burket iz gradića Stou u američkoj saveznoj državi Ohajo boluje od rijetkog oblika raka zbog kojeg ljekari strahuju da neće dočekati Božić.

Ali njegovi sugrađani pobrinuli su se da to ne bude tako. Oni su odlučili da Božić proslave dva mjeseca ranije kako bi maleni Kit ipak doživio božićno jutro. Okitili su kuće, pjevali božićne pjesme i navukli kostime Djeda Mraza i vilenjaka i tako malenom Kitu priredili Božić iz snova.

Kit se na svoj Božić provozao i u vatrogasnom kamionu, uživao u božićnoj paradi u kojoj je učestvovalo stotinu automobila ukrašenih božićnim ukrasima i dobio medalju za hrabrost od gradonačelnika. Kit je otkrio da mu se najviše svidjela vožnja s vatrogascima.

"Moj sin voli Božić. Cijelog života trpi rak i ljekove i htjela sam da doživi posljednji Božić. Zato smo krajem septembra kuću pretvorili u zimsku čaroliju. Stavili smo ukrase, znak za Sjeverni pol i natpis 'Srećan Božić, hrabri Kit'", ispričala je dječakova majka Tejlor.

Ubrzo su se proslavi pridružile i komšije, i u oktobru stvorili božićni duh koji je veoma usrećio jednog dječaka, piše Index.hr.

Bonus video: