Komandant iranske vojske najavio rat sa Izraelom

"Izraelci sada smatraju rat jedinim načinom da se uhvate ukoštac sa nama, ali bi njihovi gospodari morali da ih zaustave", rekao je general Džafari
7 komentar(a)
Mohamed Ali Džafari, Foto: Haaretz.com
Mohamed Ali Džafari, Foto: Haaretz.com
Ažurirano: 22.09.2012. 13:53h

General Mohamed Ali Džafari, glavni komandant elitnih jedinica iranske vojske "Čuvari revolucije", najavio je rat Irana i Izraela, upozorivši da je njegova zemlja spremna i da će uništiti tu državu.

"Rat će se na kraju i dogoditi, ali se još ne zna kada i gdje", rekao je Džafari, komandant Čuvara revolucije, a prenijele agencije Isna i Fars.

"Izrael, taj zloćudni tumor, želi da povede rat protiv nas. Ali ne zna se kada će se dogoditi. Izraelci sada smatraju rat jedinim načinom da se uhvate ukoštac sa nama, ali bi njihovi gospodari morali da ih zaustave", rekao je general Džafari.

"Ako počnu napad, on će se završiti njihovim uništenjem", dodao je.

Izrael je više puta zaprijetio napadom na iranska nuklearna postrojenja ako sankcije i diplomatski napori ne uspiju da uvjere Teheran da prekine svoje nuklearne aktivnosti.

Iran je upozorio Izrael i Sjedinjene Američke Države da ne idu u napad, upozorivši da će njihov odgovor biti "trenutan".

Bonus video: