Romni ismijivao Obamine pristalice pred bogatim donatorima

Romni je zbog tog videa sazvao konferenciju za novinare u Kaliforniji, na kojoj je rekao da njegovi komentari nisu dobro rečeni, ali nije se ogradio o njih
0 komentar(a)
Mit Romni, Foto: Reuters
Mit Romni, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.09.2012. 07:40h

Republikanski kandidat Mit Romni ismijavo je pristalice Baraka Obame kao ljude koji zavise od vlade i koji ne plaćaju porez, što je zabilježeno tajnom kamerom.

"Ima oko 47 odsto onih koji su sa njim (Obamom), koji zavise od vlade, koji vjeruju da su žrtve i koji vjeruju da vlada ima obavezu da brine o njima", rekao je Romni na jednom privatnom skupu početkom ove godine obraćajući se potencijalnim donatorima, prenijela je agencija Rojters.

Romni je, takođe, rekao i da njegov posao nije "da brine o tim ljudima".

Taj video objelodanjen je juče na internet stranici liberalnog magazina "Majka Džons" (Mother Jones). Romni je zbog tog videa sazvao konferenciju za novinare u Kaliforniji, na kojoj je rekao da njegovi komentari nisu dobro rečeni, ali nije se ogradio o njih.

"To nije elegantno rečeno. Dozvolite da to tako kažem", odgovorio je Romni. Čim je video juče postavljen, Obamin izborni štab je reagovao, ne bi li iskoristio Romnijeve komentare i zadobio prednost među glasačima.

"Šokantno je da kandidat za predsjednika SAD ide iza zatvorenih vrata i grupi bogatih donatora govori da polovina Amerikanaca sebe vidi kao 'žrtvu' ", naveo je u saopštenju Obamin menadžer u kampanji Džim Mesina.

"Teško je služiti kao predsjednik svih Amerikanaca kada tako s prezirom mislite o polovini nacije", dodao je Mesina. U saopštenju iz Romnijevog štaba, kao odgovor na te opaske, navedeno je da "Mit Romni želi da pomogne svim Amerikancima zaglavljenim u Obaminoj ekonomiji". Izbori za predsjednika SAD biće održani 6. novembra.

Bonus video: