Najbogatija žena na svijetu poručuje siromašnima: Manje pijte, više radite

“Učinite nešto da i sami zaradite više novca - provodite manje vremena pijući i pušeći, a više radeći”
8 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2012. 15:06h

“Ako ste ljubomorni na bogataše, nemojte samo sjedeti i žaliti se”, poruka je najbogatije žene na svijetu Džine Rajnhart.

Vlasnica rudnika gvožđa iz Australije kazala je da ne postoji monopol na to da li ćete postati milioner.

Ona je u svojoj kolumni u časopisu koji se bavi rudarstvom napisala:

“Učinite nešto da i sami zaradite više novca - provodite manje vremena pijući i pušeći i družeći se, a više radeći.”

Rajnhartova okrivljuje australijsku vladu za “socijalističku”, anti-poslovnu politiku i traži od nje da smanji minimalne plate, kao i poreze, ukoliko ne želi da završi kao Grčka.

“Milioneri i milijarderi koji su odabrali da ulažu u Australiju su zapravo oni koji najviše pomažu siromašnima i mladima. Tu tajnu treba svima otkriti”, napisala je bogatašica, “Možda djeca milijardera ne dobijaju kola kakva žele, ili ljepše kuće na plaži, a možda im je uskraćeno i putovanje u Evropu, ali, sve u svemu, život ide dalje.”

Ministarka zdravlja Tanja Plibersek izjavila je da “je lako Džini Rajnhart da kaže da ljudi na minimalcu treba da budu manje plaćeni”.

“U isto vrijeme dok pokušava da uveze jeftinu stranu radnu snagu i da izbjegne plaćanje poreza, Rajnhartova kaže da milioneri i milijarderi najviše doprinose društvenom dobru”, ocijenio je predsjednik sindikata rudara Toni Maher, “Na kojoj planeti ona živi?”.

Bonus video: