Film protiv Obame puni bioskope u Americi

Film je najprije počeo da se prikazuje u nekoliko odabranih bioskopa u julu, da bi postao nedavno hit u više od 1.000 bioskopskih dvorana
5 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Rojters
Barak Obama, Foto: Rojters
Ažurirano: 29.08.2012. 08:51h

Dokumentarni film "2016: Obamina Amerika", sa mračnim predviđanjima šta će se dogoditi ukoliko Barak Obama osvoji i drugi mandat, puni bioskope širom Amerike.

Ovog vikenda, film je dospio po gledanosti na sedmo sa 13. mesta, donoseći zaradu od 6,5 miliona dolara, prenijela je agencija AFP.

"Dokumentarni film "2016: Obamina Amerika" došao niotkuda i zapalio bioskopske blagajne", naslov je u "Vašington postu", koji je film označio kao "najuspješniji konzervativni politički dokumentarac svih vremena".

Film je najprije počeo da se prikazuje u nekoliko odabranih bioskopa u julu, da bi postao nedavno hit u više od 1.000 bioskopskih dvorana.

Dokumentarac je zasnovan na knjizi "Koreni Obaminog bijesa" konzervativnog autora Dineša D' Souza, u kojoj autor tvrdi da je predsjednik naslijedio ljevičarski i antikolonijalni pogled na svijet od svog oca, koga je jedva poznavao, i da će se, ako bude ponovo izabran na mjesto predsjednika, okrenuti socijalizmu i dovesti do bankrota SAD.

U gradu Tampa, uprkos kiši, ogroman broj republikanaca je juče pohrlio u bioskop da pogleda dokumentarac.

"Film govori istinu", rekla je gledateljka Liz Overton dodavši da su svi aplaudirali nakon projekcije. Republikanci su na konvenciji u Tampi formalno nominovali Mita Romnija za svog predsjedničkog kandidata koji će na izborima 6. novembra odmjeriti snage s demokratskim predsjednikom Obamom.

Bonus video: