Hezbolah Izraelu: Napadnete li Liban, život ćemo vam pretvoriti u pakao

"Rakete su spremne i usmjerene ka ciljevima"
51 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2012. 08:25h

Libanski Hezbolah upozorio je sinoć Izrael da će njihovim građanima život pretvoriti u pakao ukoliko Izrael napadne Liban.

U poruci lidera Hezbolaha navodi se da pripadnici te grupe neće oklijevati da gađaju mete koje će značiti na desetine hiljada mrtvih.

Obraćajući se preko televizije godišnjem skupu povodom Dana Jerusalima šeik Hasan Nasralah, vođa Hezbolaha, poručio je da bi samo nekoliko ispaljenih raketa moglo da izazove velike žrtve jer grupa već ima pažljivo isplaniranu listu meta.

"Rakete su spremne i usmjerene ka ciljevima.

"Hezbolah ne može da uništi Izrael, ali može da pretvori živote milionima cionista u okupiranoj Palestini u pravi pakao. Možemo promijeniti izgled Izraela", kazao je Nasralah

Nećemo oklijevati da ih upotrijebimo ako budemo morali, u bilo kom trenutku agresije prema našoj zemlji, kako bi zaštitili naš narod", kazao je Nasralah.

Prijetnja Hezbolaha upućena Izraelu došla je u vrijeme kad izraelske vlasti pokušavaju da obezbijede međunarodnu podršku za eventualni napad na Iran.

"Hezbolah ne može da uništi Izrael, ali može da pretvori živote milionima cionista u okupiranoj Palestini u pravi pakao.

Možemo promijeniti izgled Izraela", poručio je lider Hezbolaha.

Bonus video: