Kuvajt: Član vladajuće porodice optužio monarha za korupciju

"Da ja govorim poput njega, niko me ne bi slušao... ali kad tako nešto dođe iz kraljevske porodice, to je onda vrlo bolno", kazao je Anvar al-Rašid
76 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2012. 08:38h

Policija je pustila člana kuvajtske kraljevske porodice Al-Sabah nakon nekoliko dana pritvora, zbog toga što je na društvenoj mreži "Twitter" optužio državni vrh za korupciju i zahtijevao političke reforme.

"Kuvajtske vlasti pritvorile su šeika Mešala al-Malika Al-Sabaha u četvrtak", rekao je Anvar al-Rašid, sekretar Zalivskog foruma za građanska društva.

Kuvajt ima jedan od otvorenijih političkih sistema u Persijskom zalivu, ali glava vladajuće porodice, emir šeik Sabah al-Ahmad Al-Sabah u političkim pitanjima ima glavnu riječ.

Izabrani parlamentarci i medijski komentatori često napadaju vladu i uticajne članove vladajuće porodice, ali emira je zabranjeno kritikovati.

Izabrani parlamentarci i medijski komentatori često napadaju vladu i uticajne članove vladajuće porodice, ali emira je zabranjeno kritikovati

"Šeik Mešal je nesrećan zbog stanja u Kuvajtu i u kraljevskoj porodici....

Na "Twitteru" je govorio o korupciji. To su teške poruke od nekoga ko je član kraljevske porodice.

Zato su ga uhapsili", kazao je Rašid.

"Da ja govorim poput njega, niko me ne bi slušao jer sam ja običan Kuvajćanin, ali kad tako nešto dođe iz kraljevske porodice, to je onda vrlo bolno", dodao je.

Galerija

Bonus video: