"svi su sada Holms"

SAD: Student na Tviteru prijetio da će pobiti čitav koledž

Jedan student Univerziteta Kent u Ohaju uhapšen je nakon što je na Tviteru uputio prijeteću poruku da će pobiti sve na koje naiđe u kampusu koledža koji pohađa
1 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2012. 15:45h

Vilijam Koberna je uhapšen u kući svojih roditelja u predgrađu Klivlenda i biće optužen za prijetnju i širenje panike, jer je na Tviteru objavio da će pobiti sve one koji naiđu u okrugu koledža koji i sam pohađa.

On je 25. jula na svom Tviteru nalogu uz psovke napisao prijeteću poruku Univerzitetu Kent:

"Što prije budem mogao, pobiću sve na koje naiđem".

Američka javnost je ovih dana posebno osjetljiva na nove prijetnje masovnim ubistvima, nakon što je Džejms Holms prije desetak dana u bioskopu u gradiću Aurora u Koloradu, ubio 12 a ranio više od 50 ljudi

Predsjednik Univerziteta Lester Lefton je izjavio da je za koledž najvažnija bezbjednost studentata, zaposlenih i svih onih koji su gosti u kampusu.

Poslije masakra Džejmsa Holmsa Amerika se plaši ovakvih prijetnji, ma koliko bezazlene izgledale.

Naime, prošle nedelje je u blizini Vašingtona uhapšena još jedna osoba koja je telefonom pozvala svoju bivšu kompaniju, u kojoj je pre par mjeseci dobila otkaz, zaprijetivši da će doći i ubiti sve pristune.

Policija je nakon hapšenja, u stanu osumnjičenog pronašla skoro dvadeset komada pušaka, među kojima i automatsko oružje.

Preporučujemo za Vas