Lavrov ne odobrava rezoluciju protiv Sirije

Rusija neće dozvoliti da se u Savjetu bezbjednosti UN usvoji rezolucija koja bi značila podršku svjetske organizacije revoluciji u Siriji, kako je saopštio Sergej Lavrov
1 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: RFE
Sergej Lavrov, Foto: RFE
Ažurirano: 18.07.2012. 14:21h

Ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov objasnio je da su sirijski pobunjenici označili sadašnje borbe koje se vode u toj zemlji kao odlučujuće.

"Da bi umirili opoziciju, neki od naših partnera je ohrabruju", rekao je Lavrov i naglasio da se sada, prema riječima opozicije, vodi "bitka za glavni grad", "odlučujuća borba".

Lavrov je još rekao da Moskva ne može da prihvati poglavljle sedam i sankcije, što se odnosi na odredbi u Povelji UN na kojoj se zasniva rezolucija koju su evropske zemlje i SAD podnjele Savjetu bezbjednosti i koja predviđa prijetnju sankcijama, odnosno pribjegavanje sili.

Erdogan je danas u posjeti Moskvi. Njegovi razgovori sa ruskim predsjednikom Putinom počeli su danas u Kremlju kada se u Damasku dogodio samoubilački bombaški atentat u kojem su poginuli ministar odbrane i zamjenik ministra, zet predsjednika Bašara al Asada, a nekoliko zvaničnika je ranjeno.

Bonus video: