Talibani uništili 22 NATO cistijerne sa gorivom

Bomba je eksplodirala prije zore i uzrokovala veliki požar u kojem su uništene cistijerne koje su bile parkirane u provinciji Samangan.
2 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2012. 14:21h

U eksploziji bombe koju su talibani podmetnuli u sjevernom Afganistanu uništene su 22 NATO-ove cistijerne koje su prevozila gorivo koalicijskim snagama.

Bomba je eksplodirala prije zore i uzrokovala veliki požar u kojem su uništene cistijerne koje su bile parkirane u provinciji Samangan. Njima se prevozilo gorivo iz Uzbekistana NATO-ovim snagama na jugu Afganistana.

BBC saznaje od lokalne policije da vatra koju je prouzrokovala eksplozija i dalje gori. Iz obavještajnih izvora doznaje se da je eksplozivna naprava bila podmetnuta ispod jedne cistijerne.

"Obzirom na to da se eksplozija dogodila rano ujutro, tamo nije bilo mnogo ljudi", rekao je lokalni zvaničnik za BBC. Mediji za sada ne raspolažu informacijama o eventualnim žrtvama.

Portparol talibana Zabihula Mudžahed potvrdio je da su oni podmetnuli bombu. "Postavili smo eksploziv na jednu od cistijerni koje su bile parkirane preko noći u provinciji Samangan, a zatim otvorili vatru na ostala vozila oko 2 sata ujutru".

Galerija

Bonus video: