SAD: Slupao avion pa se ubio u njemu

Hedžlin je krilom očešao zgradu terminala i slupao se u aerodromsko parkiralište prije nego što je uspio da poleti
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2012. 12:33h

Pilot Skajvest erlajnza, osumnjičen za ubistvo bivše devojke, oteo prazan putnički avion i s njim uletio u parkiralište, a kasnije je pronađen mrtav.

Brajan Hedžlin, star 40 godina, uspio je da preskoči bodljikavu žicu na ogradi opštinskog aerodroma Sent Džordž u Juti tako što je preko nje prebacio tepih.

"Ušunjao se na aerodrom preko noći, ušao u Skajvestov avion koji može da ponese 50 putnika, i odvezao se", rekao je portparol grada Sent Džordž, Mark Mortenson.

Hedžlin je krilom očešao zgradu terminala i slupao se u aerodromsko parkiralište prije nego što je uspio da poleti.

"Policajac u patroli je oko jedan sat iza ponoći našao kraj ograde motocikl, čije je motor radio. Dok je tražio vlasnika, vidio je na parkiralištu putnički avion i pozvao nadležne u Skajvestu", rekao je Mortenson.

Aviokompanija je poslala jednog zaposlenog da ugasi motor aviona, a unutra je pronađen Hedžlin sa rupom od metka u glavi.

Nije jasno kako je Hedžlin uspio da uđe u avion. Mortensen kaže da se ograda dugačka 10 kilometara, iako je napravljena po zakonskim standardima, ne može nadgledati sve vrijeme.

Ekspert za civilnu avijaciju Džef Prajs sa Metropoliten stejt univerziteta u Denveru rekao je da sadašnji američki propisi ne zahtijevaju stalno nadgledanje aerodromskih ograda, ali da ovaj slučaj ukazuje na potrebu da se propisi izmijene.

Prema njegovim rečima, Hedžlin nikada nije trebalo da uspije da uđe u avion, bez obzira na to što je nedozvoljeno ušao na aerodrom.

"Morao je biti zaključan i obezbijeđen, iako nije bio u upotrebi", rekao je Prajs.

Hedžlin je bio Skajvestov pilot od 2005. godine, ali je na odsustvu od 13. jula, otkako je policija otkrila leš njegove bivše devojke.

Kristina Korneho, pripadnica Nacionalne garde Kolorada iz Kolorado Springsa (39), pronađena je mrtva. Ona je ubijena sa više uboda nožem.

Hedžlinu su oduzete kartice za ulazak u prostorije aviokompanije bilo gdje u SAD.

Kako javljaju lokalni mediji, pozivajući se na sudske dokumente, Hedžlin je četiri godine bio u vezi sa Korneho, a u martu je uhapšen zato što ju je, prema navodima policije, maltretirao. Trebalo je da izađe pred sud u avgustu, a pušten je na slobodu uz kauciju od 10.000 dolara.

Galerija

Bonus video: