Tužilac naredio da Mubarak bude vraćen u zatvor

Egipatski državni tužilac naredio je danas da se svrgnuti predsjednik Hosni Mubarak vrati u zatvorsku bolnicu, nakon što je poslije moždanog udara gotovo mjesec dana proveo u vojnoj bolnici u Kairu
0 komentar(a)
Mubarak, Foto: Reuters
Mubarak, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.07.2012. 17:00h

Tužilac Abdel Mažid Mahmud izdao je naređenje o prebacivanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka iz Maadi bolnice oružanih snaga u bolnicu zatvora Tora, nakon što se njegovo zdravstveno stanje poboljšalo, saopštila je kancelarija državnog tužioca.

Kako je prenijela agencija Frans pres, zamjenik državnog tužioca Adel al Saed izjavio je da je Mahmud 4. jula naredio da se formira komisija medicinskih eksperata, koja bi ustanovila da li je Mubarak (84) u stanju da bude prebačen nazad u zatvorsku bolnicu.

Prema Saedovim riječima, komisija je ustanovila da trenutno ne postoji razlog zbog kojeg bi Mubarak bio zadržan u bolnici Maadi ili u bilo kojoj drugoj bolnici.

Egipatski državni mediji su 19. juna javili da je Mubarak doveden u bolnicu u stanju kliničke smrti nakon što je pretrpio moždani udar. Medicinski izvori su potom saopštili da se svrgnuti egipatski predsjednik nalazi na respiratorima u komi.

Mubarak je 2. juna osuđen na doživotni zatvor zbog umiješanosti u ubijanje učesnika pobune, koja je 2011. dovela do kraja njegove 30-godišnje vladavine.

Bonus video: