Islamski džihad zaprijetio osvetom za smrt palestinskih dječaka

0 komentar(a)
palestinski dječak, Foto: Reuters
palestinski dječak, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2018. 14:23h

Islamski džihad je danas zaprijetio da će se ta ekstremistička organizacija iz pojasa Gaze osvetiti za smrt tri palestinska dječaka.

"Islamski džihad je potvrdio da će otpor odgovoriti na taj zločin na način koji je proporcionalan velikom gnjevu koji je izazvao u našem narodu, državi i slobodnim ljudima u svijetu", navedeno je u saopštenju koje je prenio list Palestina danas (Palestine Today) povezan s tom organizacijom.

Izraelska vojska je sinoć saopštila da je izvela vazdušni udar ciljajući tri Palestinca koji su pokušavali da oštete graničnu ogradu između pojasa Gaze i Izraela. U saopštenju se dodaje da su Palestinci "očito podmetali eksplozivnu napravu" na jugu pojasa.

Potom je Ministarstvo zdravlja na toj palestinskoj teritoriji saopštilo da su poginula tri Palestinca i identifikovalo ih kao dva 14-godišnjaka i jednog godinu dana mlađeg dečaka, prenijeli su izraelski mediji.

Danas je majka jednog od njih rekla da on nema veze s otporom i s ekstremistima.

Palestinski bolničari su rekli da su tijela ubijenih nađena na oko 200 metara od granične ograde. Dječaci su danas sahranjeni.

Bonus video: