Rahimi: Talmud je odgovoran za šverc droge u svijetu

"Talmud uči da je dopušteno bogatiti se zakonitim i nezakonitim sredstvima, što (jevrejima) daje pravo da unište svijet", dodao je iranski potpredsjednik u utorak na međunarodnoj konferenciji o trgovini drogom
3 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2012. 16:56h

Učenje Talmuda, svete knjige judaizma, odgovorno je za širenje droge u svijetu, a glavni diler je Izrael, izjavio je iranski potpredsjednik Mohamad Reza Rahimi .

" Širenje droge u svijetu posljedica je učenja Talmuda (...) koji želi da uništi svijet«, kazao je Rahimi u utorak na međunarodnoj konferenciji o trgovini drogom koja se održava u Teheranu uz učešće međunarodnih diplomata.

" Talmud uči da je dopušteno bogatiti se zakonitim i nezakonitim sredstvima, što (Jevrejima) daje pravo da unište svijet", dodao je Rahimi, a prenosi predsjedništvo na svojoj internet stranici.

"Cionistički režim je glavni krivac za krijumčarenje droge (u svijetu)", kazao je.

Iranski čelnici redovno pozivaju na uništenje Izraela koji nazivaju "kanceroznim tumorom" na Bliskom istoku, ali su sve do sada, rijetko napadali judaizam. Teheran je već ranije optuživao izraelske službe da podstiču konzumaciju droge u Iranu kako bi oslabili islamski režim.

Izraelski ministar spoljnjih poslova Avigdor Lieberman osudio je tu izjavu kao antisemitizam "najgore vrste" i kritikovao zapadne diplomate zbog dolaska na konferenciju.

" Činjenica da predstavnici UN-a i evropskih zemalja još učestvuju na konferencijama organizovanim u Teheranu na kojima se čuju antisemitske izjave najgore vrste, daje legitimnost režimu ajatolaha koji je prava prijetnja svjetskom miru", rekao je Lieberman u saopštenju.

"Iranski režim ne čine budale, već fanatici, antisemiti s razrađenom strategijom i sa pomno utvrđenim međunarodnim programom kojem je jedna od glavnih zadataka, kao što otvoreno kažu, uništenje izraelske države", dodao je.

Iranske čelnike i njihove izjave uporedio je sa nacističkim režimom, istakavši da je i "Hitler govorio ludosti, ali je i uspio da sprovede svoje bolesne planove". Iako su danas "okolnosti drukčije", međunarodna zajednica se mora "osvijestiti", ocijenio je.

Iran je raskrsnica za preprodaju droge koja dolazi iz Avganistana, a namijenjena je zapadnim zemljama. Više od dva miliona Iranaca koristi narkotike, po službenim procjenama koje prenose mediji.

Iranske vlasti još od revolucije 1979. vode pravi rat s krijumčarima, koji čine polovinu zatvorenika u zemlji i svake godine pogube ih na stotine.

Galerija

Bonus video: