U američkom bazenu otrovalo se oko 70 ljudi

U bazenu u Indijanpolisu, najmanje 70 osoba je otrovano od kojih je šestoro zadržano na liječenju, dok se za razlog trovanja smatra pretjerana upotreba hlora
1 komentar(a)
Bazen, Foto: Cdn.inquisitr.com
Bazen, Foto: Cdn.inquisitr.com
Ažurirano: 24.06.2012. 07:44h

U bazenu u Indijanpolisu otrovalo se 70 ljudi, a većina od otrovanih bila su djeca. Sumnja se da je prekomijerna količina hlora uzrok trovanja.

Djeca koja su ušla u bazen počela su da povraćaju, a spasioci nisu znali kome prije da ukažu pomoć i evakuišu bazen iz koga se širio oštar, neprijatan miris hemikalija.

Prema informacijama koje prenosi lokalni list "Indianopolis Star" najmanje 70 osoba je otrovano od kojih je šestoro zadržano na liječenju. Nema teže ozlijeđenih.

Zvaničnici još nisu saopštili šta je uzrok ovog incidenta, a očekuje se da će jedan zaposlenih na bazenu možda znati neke odgovore, ali se on još nalazi na bolničkom liječenju zbog trovanja i problema sa respiratornim organima.

Za sada se pretpostavlja da je pretjerana upotreba hlora uzrokovala masovno povraćanje kod djece koja su se kupala u bazenu, kao nadražaje očiju i pluća.

Bonus video: