tri napada

Nigerija: U napadima na crkve 21 žrtva oko 100 ranjenih

Prve dvije eksplozije dogodile su se u razmaku od nekoliko minuta, i meta su im bile dvije crkve u Zariji, izjavio je šef policije provincije Kaduna
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2012. 18:47h

U tri samoubilačka bombaška napada na tri hrišćanske crkve na sjeveru Nigerije danas je poginula najmanje 21 osoba, a oko 100 je ranjeno, saopštili su lokalni zvaničnici.

Vlasti provincije Kaduna su posle današnjih napada uvele 24-časovni policijski čas koji je odmah stupio na snagu, kako bi se očuvao red i poredak u zemlji, rekao je portparol lokalne vlade Reuben Buhari za AFP.

Prve dvije eksplozije dogodile su se u razmaku od nekoliko minuta, i meta su im bile dvije crkve u Zariji, izjavio je šef policije provincije Kaduna, Mohamed Abubakir Džindžiri.

Treća eksplozija bila je kod crkve u gradu Kaduna, pola sata docnije, dodao je on.

Džindžiri je rekao da je bezbijednost u sve tri crkve spriječila da se bombaši samoubice zalete kolima napunjenim eksplozivom u crkve prepune vjernika. "Da nije bilo bezbijednosti, bilo bi više žrtava", rekao je on.

Crkve su česta meta bombaških napada u Nigeriji koja ima 160 miliona stanovnika i skoro isti broj hrišćana i muslimana.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade, mada islamistička sekta Boko Haram često za metu svojih napada bira crkve u Nigeriji.