olupina u andima

Peru: U padu helikoptera poginulo 14 osoba

Kako prenosi AP, dalja operacija na mjestu nesreće privremeno je prekinuta zbog mraka i loših vremenskih uslova, te temperature koja je pala ispod 15 stepeni Celzijusa
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2012. 10:50h

U padu helikoptera koji se srušio u jugoistočnim Andima u Peruu poginulo je četrnaest osoba, među kojima osam Južnokorejaca i tri Evropljanina, saopštile su peruanske spasilačke službe koje su uspjele da lociraju helikopter nakon dva dana potrage.

Kako prenosi AP, dalja operacija na mjestu nesreće privremeno je prekinuta zbog mraka i loših vremenskih uslova, te temperature koja je pala ispod 15 stepeni Celzijusa.

Helikopter je iz Mazuka krenuo za Kusko kasno naveče 7. juna. Nekoliko sati kasnije izgubljena je komunikacija sa pilotom

Spasilačke službe navode da su neki djelovi helikoptera pronađeni čak dvjesta metara dalje od mjesta eksplozije.

Srušeni helikopter "sikorski S-58ET" pronađen je na 4.900 metara nadmorske visine, a u njemu su u trenutku nesreće bili Holanđanin, Čeh, Šveđanin, osam Korejaca i tri Peruanca.

Južnokorejska ambasada u Limi navodi da su njeni državljani istraživali mogućnosti izgradnje hidroelektrane blizu grada Mazuko, u provinciji Madre de Dios.

Helikopter je iz Mazuka krenuo za grad Kusko u istoimenoj provinciji kasno naveče 7. juna.

Nekoliko sati kasnije izgubljena je komunikacija sa pilotom nakon čega su započete potrage za helikopterom.

Galerija

Preporučujemo za Vas