Masovno ubistvo

Sirija: Najmanje 78 ubijenih u Hami

Ubistva su uslijedila dvije sedmice nakon masakra u sirijskom gradu Huli gdje su vladine snage i policija ubile 108 ljudi, od kojih su gotovo polovina bila djeca
0 komentar(a)
Sirija ubistva, Foto: Reuters
Sirija ubistva, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.06.2012. 06:51h

Provladina policija i snage bezbjednosti ubili su najmanje 78 osoba, uključujući i djecu, u provinciji Hama u centralnom dijelu Sirije, objavili su u srijedu aktivisti.

Neki ubijeni u selu Mazarat ak-Kaber na smrt su izbodeni, a najmanje 12 tijela je spaljeno, kazali su aktivisti koji tvrde da je među žrtvama najmanje 40 žena i djece, prenosi agencija Rojters.

Nova masovna ubistva uslijedila su samo dvije sedmice nakon masakra u sirijskom gradu Huli gdje su vladine snage i policija ubile 108 ljudi, od kojih su gotovo polovina bila djeca.

Oba masakra dogodila su se u nadležnosti UN-ovih promatrača u Siriji, misije od 300 ljudi koji su poslati u tu zemlju zbog nadgledanja primirja koje je dogovorio posebni UN-ov izaslanik Kofi Anan.

Primirja se nisu pridržavale ni vladine snage ni pobunjenici, koji su prošle sedmice najavili da ga prekidaju zbog posljednjih ubistava civila.

Sirijska vlada demantovala učešće

Sirijska vlada demantovala je da je izvela pokolj u području Hame.

"Ono što su neki mediji prenijeli u području Hame je neistina", saopšteno je iz vlade.

"Teroristička grupa je napravila zločin u području Hame u kojem je bilo devet žrtava. Reportaže medija pridonose prolijevanju krvi Sirijaca", navodi se u saopštenju.