Završen godišnji sastanak "svjetske vlade u sjenci"

Kritičari ovog skupa navode kako će na aktealnom sastanku glavna tema biti “koga odabrati za novog predsjednika SAD-a, Obamu ili Romnija”
3 komentar(a)
Bilderberg, Foto: Wikipedia
Bilderberg, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 04.06.2012. 11:52h

Oko 150 pripadnika globalne elite okupilo se u malom gradiću Šantili u hotelu Virdžinija Meriot.

Danas je na toj lokaciji završen sastanak kontroverzne grupe Bilderberg. Ispred hotela su ih dočekali protestanti koji se protiv održavanju tajne grupe, prenosi RT.

Spekuliše se kako se na Bilderberg okupljanjima svake godine nalaze najuticajniji svjetski državnici, preduzetnici, bankari i ostala elita.

Kritičari ovog skupa navode kako će na aktealnom sastanku glavna tema biti “koga odabrati za novog predsjednika SAD-a, Obamu ili Romnija”.

“Na tom sastanku određuju se politike, ovo je jedan od najvažnijih sastanaka globalne elite”, rekao je za RT poznati radio voditelj Aleks Džons koji je jedan od vodećih kritičara grupe Bilderberg.

Džons se nalazi na terenu sa svojom ekipom novinara u Šantiliju – navodi kako im je glavni zadatak saznati popis pozvanih na ovogodišnjem sastanku.

Očekuje se kako će se na sastanku bila imena kao što su Henri Kisindžer i Dejvid Rokfeler.

Prošle godine na Bilderberg sastanak došli su Eric Šmit – glavni direktor Google-a, Žan Klod Triše – predjsednik Evropske Centralne Banke, Robert B. Zelik – predsjednik Svjetske Banke, Jorgos Papakonstantinu – bivši grčki ministar finansija, holandska kraljica Beatris i drugi.

Svi koji su se nalazili u hotelu Virdžinia Meriot, preseljeni su na drugu lokaciju, a rezervacije za druge goste su poništene – za vrijeme trajanja sastanka grupe Bilderberg, u hotelu su bile samo – zvanice grupe Bilderberg.

Organizacija Bilderberg sastaje se svake godine od osnivanja 1954.

Bonus video: