Indija: Najmanje 24 mrtvih u sudaru putiničkog i teretnog voza

Oko 70 putnika je spašeno iz vagona putničkog voza, a od 40 putnika koji su prebačeni u bolnicu 10 je u kritičnom stanju
0 komentar(a)
Indija, voz, Pendekota, Foto: Reuters
Indija, voz, Pendekota, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.05.2012. 17:30h

U sudaru putničkog i teretnog voza na jugu Indije i požaru koji je potom zahvatio prvi vagon poginula su najmanje 24 putnika, a povrijeđeno najmanje 40.

Oko 70 putnika je spašeno iz vagona putničkog voza, a od 40 putnika koji su prebačeni u bolnicu 10 je u kritičnom stanju, saopštio je lokalni šef policije Čaru Sinha.

Kada je ugledao teretni voz kako stoji u stanici na istom kolosjeku, mašinovođa putničkog voza "Hampi Ekspres" je aktivirao kočnice za vanredne situacije što je izazvalo iskakanje iz šina četiri vagona putničkog voza, nakon čega se zapalio prvi vagon u kome je izgorelo 16 putnika, izjavio je Sina.

Vatrogascima i policiji je trebalo tri sata da ugase ovaj požar, prenosi AP.

Neke od žrtava su žene i djeca, ali većina od njih su građevinski radnici koji su putovali za Bangalor.

Naime, "Hampi Ekspres" je išao za južni indijski grad Bangalor, a sudar se dogodio pred zoru u Penukondi, na oko 170 kilometara sjeverno od Bangalora, u indijskoj državi Andra Pradeš.

Istraga ove nesreće je u toku, a zvaničnici su kazali da ispituju da li je vozač putničkog voza previdio signal ili signal nije funkcionisao.

Bonus video: