Tajland: Uhapšen Britanac sa 6 ljudskih fetusa, ispečenih i prekrivenih zlatom

Porijeklo fetusa policija još nije utvrdila
60 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2012. 15:39h

Kod jednog Britanca tajlandskog porijekla pronađeno i zaplijenjeno šest ljudskih fetusa, ispečenih i prekrivenih zlatom, prenosi AFP saopštenje tajlandske policije.

Dvadesetosmogodišnji Čou Hok Kuen, rođen u Hong Kongu, uhapšen je u četvrtak u kineskoj četvrti u Bangkoku, a fetusi su pronađeni u koferima, jer je trebalo da budu prokrijumčareni na Tajvan, prenio je hrvatski portal "Index".

"Rekao je da je planirao da proda fetuse klijentima koji vjeruju da će ih oni učiniti srećnima i bogatima", izjavio je Vivat Kamčamnan iz policije u Bangkoku

Muškarac je policiji objasnio da ih je kupio prije nekoliko dana na Tajlandu za 5.000 eura, kao i da je planirao da ih ponovo proda na Tajvanu za šest puta veću cijenu.

"Rekao je da je planirao da proda fetuse klijentima koji vjeruju da će ih oni učiniti srećnima i bogatima", izjavio je pukovnik Vivat Kamčamnan iz policije u Bangkoku.

Porijeklo fetusa policija još nije utvrdila.

Praktikanti crne magije na Tajlandu smatraju da fetusi donose sreću vlasniku - često ih čuvaju u svetilištima, kućama, prodavnicama

Inače, u ritualima tajlandske crne magije, kojih ima i u nekim kineskim zajednicama, smatra se da fetusi donose sreću vlasniku i često se čuvaju u svetilištima, kućama i prodavnicama.

Galerija

Bonus video: