SAD: Obamin negativni spot o Romniju

U dvominutnom spotu Romnija kritikuju radnici koji su nekad bili zaposleni u čeličani "GST Steel", koju je kupio, a potom zatvorio Romnijev "Bain Capital"
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2012. 17:16h

Američki predsjednik Barak Obama u okviru svoje predizborne kampanje objavio je negativni spot o svom protivkandidatu, republikancu Mitu Romniju, u kome ga optužuje za gubitak radnih mjesta u čeličani koju je kupila njegova firma.

U dvominutnom spotu Romnija kritikuju radnici koji su nekad bili zaposleni u čeličani "GST Steel", koju je kupila, a potom zatvorila privatna kompanija "Bain Capital", čiji je jedan od osnivača upravo Romni, prenio je "BBC".

"Došli su i isisali život iz nas kao vampiri", kaže jedan od bivših radnika.

"Došli su i isisali život iz nas kao vampiri", kazao je bivši radnik čeličane "GST Steel"

Izborni štab američkog predsjednika objavio je i šestominutnu onlajn verziju istog spota i pokrenuo vebsajt koji je posebno namijenjen kritikovanju Romnija.

Uspjeh bivšeg guvernera Masačusetsa u vođenju poslovanja smatra se jednim je od ključnih elemenata poruke u njegovoj predizbornoj kampanji, tokom koje je više puta kritikovao Obamu zato što nije obezbijedio nova radna mjesta.

Do izbora za predsjednika SAD ostalo je još šest mjeseci, a "ratovanje" Obame i Romnija u okviru predizbornih kampanja se intenzivira.

Galerija

Bonus video: