Raul Kastro za legalizaciju istopolnih brakova

Raul Kastro, prema njenim riječima, podržava te reforme, ali na tome za sada radi iza zatvorenih vrata
1 komentar(a)
Raul Kastro, Foto: Guardian
Raul Kastro, Foto: Guardian
Ažurirano: 13.05.2012. 06:47h

Kćerka kubanskog predsjednika Raula Kastra Marijela izjavila je da se njen otac zalaže za ukidanje seksualne diskriminacije, izrazivši nadu da će na Kubi uskoro biti legalizovani istopolni brakovi.

Tokom marša oko 400 aktivista za prava homoseksualaca u Havani, Marijela Kastro je pohvalila američkog predsnednika Baraka Obamu zbog toga što je podržao istopolne brakove.

Ona je istakla da riječi američkog predsjednika "imaju veliku vrijednost zbog uticaja koji bi mogle da imaju na druge", ali da je potrebno da riječi pretvori u djela.

Marijela, koja je istaknuti aktivista za prava homoseksulaca i direktorka Nacionalnog centra za seksualno obrazovanje, ponovo je izrazila nadu da će poslanici legalizovati brak između osoba istog pola na sljedećoj sjednici u julu.

Raul Kastro, prema njenim riječima, podržava te reforme, ali na tome za sada radi iza zatvorenih vrata.

Prvih godina nakon revolucije 1959. godine homoseksualci su se na Kubi smatrali sumnjivim, mnogi su dobili otkaz ili su pritvarani. Fidel Kastro se kasnije izvinio za diskriminaciju, navodeći da je pogled na homoseksualnost bio pogrešan.

Bonus video: