Meksiko: 18 mrtvih u brutalnom obračunu kartela

Gvadalahara, glavni grad države Halisko, koji ima 4,4 miliona stanovnika, bio je poprište sličnog masovnog ubistva u novembru prošle godine, kada je 26 tijela pronađeno u tri napuštena vozila
1 komentar(a)
Meksiko, narkokartel, leševi, Foto: Reuters
Meksiko, narkokartel, leševi, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.05.2012. 07:12h

Meksička policija pronašla je u dva napuštena vozila 18 raskomadanih tijela odrubljenih glava za koje se veruje da su žrtve međusobnog obračuna bandi

Vozilo, za koje se ispostavilo da je ukradeno, pronađeno je juče nakon anonimnog poziva policiji, a pored tijela je pronađena poruka koju su ostavili kriminalci, prenosi AFP.

Gvadalahara, glavni grad države Halisko, koji ima 4,4 miliona stanovnika, bio je poprište sličnog masovnog ubistva u novembru prošle godine, kada je 26 tijela pronađeno u tri napuštena vozila.

Sudeći po porukama ostavljenim pored tijela, vlasti vjeruju da je masakr izvela banda Los Zetas nad pripadnicima rivalskog narko-kartela Sinaloa na čijem čelu je Hoakin Gusman, najmoćniji lider jednog narko-kartela u Meksiku.

Više od 50.000 ljudi ubijeno je u nasilju i obračunima narko-kartela od kada je predsjednik Felipe Kalderon pokrenuo sveopšti rat protiv meksičkih narko-bandi 2006. godine.

Bonus video: