Indijci "za sreću" bacaju bebe sa 10 metara visine (video)

Poslije uspjelog pada djeteta na ćebe okupljena masa glasno uzvikuje, dodajući djete od ruke do ruke prije nego što ga vrate majci
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2012. 20:19h

Drevni ritual koji se izvodi u Indiji podrazumijeva bacanje beba sa visine od desetak metara sa balkona, tačnije, sa krova hrama, sa ciljem da se djetetu donese sreća, zdravlje i napredak.

Ovaj varvarski čin koji se održava svake godine u indijskoj državi Karnataka, zapanjio je borce za zaštitu dječijih prava koji zahtjevaju da indijska vlada zabrani ovaj običaj, koji se praktikuje vjekovima i odigrava širom Indije, i među Indusima i među muslimanima.

Video snimak ceremonije prikazuje ljude u svešteničkim odorama kako tresu preplašenu djecu prije nego što ih ispuste sa balkona ispod koga lokalno čeka sa raširenim ćebetom da uhvati uplašene mališane.

Poslije uspjelog pada djeteta na ćebe okupljena masa glasno uzvikuje, dodajući djete od ruke do ruke prije nego što ga vrate majci.

Lokalni aktivisti uspjeli su da izdejstvuju zabranu čudnog običaja prošle godine, ali ritual je ponovo održan u hramu Digambešvara u selu Nagrala prošle nedjelje, na veliku žalost Lova Verme iz Nacionalne komisije za zaštitu dječijih prava.

Bonus video: