Vojni avion pao na zgradu, devetoro povrijeđenih

Zgrada u koju je udario avion nalazi se na oko tri kilometra od vojnog aerodroma a, kako se procjenjuje, avion je pao neposredno nakon uzlijetanja
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2012. 08:24h

Jedan američki vojni avion F-18 srušio se na stambeno naselje u gradu Virdžinija Bič, ali su dvojica pilota uspjeli da se katapultiraju prije pada letjelice i nisu teže povrijeđeni.

Kako javljaju američki mediji, borbeni avion je pao na dvospratnu stambenu zgradu, u kojoj niko nije nastradao.

Odmah nakon pada aviona, zgradu je zahvatio veliki požar, koji su uspjeli da ugase vatrogasci. Devetoro ljudi, uključujući dva pilota, primljeno je u bolnicu, ali niko nije teže povrijeđen, javio je CNN.

Zgrada u koju je udario avion nalazi se na oko tri kilometra od vojnog aerodroma a, kako se procjenjuje, avion je pao neposredno nakon uzlijetanja.

Prema prvim nalazima istrage, do pada je došlo usljed većeg mehaničkog kvara, ali je pilot uspio da ispusti najveći dio goriva prije udara u zgradu, što je vjerovatno smanjilo potencijalnu katastrofu.

Na licu mjesta se nalazi policija, vojni organi i vatrogasci, i naknadnom istragom će biti utvrđen definitivni uzrok pada letjelice.

Galerija

Bonus video: