Banda privlačnih plavuša otima i pljačka po Sao Paolu

Meta bande bile su takođe lijepe žene, koje su sličnog izgleda, kako bi mogle da preuzmu identitet žrtve dok koriste njenu kreditnu karticu
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2012. 15:25h

Brazilska policija traga za bandom mladih žena plavuša za koje se sumnja da su izvršile više otmica i pljački u gradu Sao Paolo.

Na meti ove bande su bogate žene u šoping centrima, saopštila je policija, prenosi BBC.

Žrtve bi obično pratili do njihovog automobila gde su ih pljačkale i držale na nišanu dok su njihove kreditne kartice koristile za kupovine luksuznih stvari.

Policija je saopštila da bandu "plavuša" čine mlade, obrazovane žene srednje klase. Isti izvor navodi da je identifikovano šest osumnjičenih.

"Jedna ili dvije govore strane jezike, a neke su se obrazovale u prekomorskim zemljama", rekao je šef odjeljenja policije za otmice Hoakim Dias Alveš.

On je dodao da je reč o lijepim i privlačnim djevojkama, lijepo obučenim i našminkanim.

Meta bande bile su takođe lijepe žene, koje su sličnog izgleda, kako bi mogle da preuzmu identitet žrtve dok koriste njenu kreditnu karticu.

Vjeruje se da ova banda djeluje već tri godine i da je opljačkala najmanje 50 ljudi.

Policija je saopštila da su počeli da razbijaju grupu i da su tri osumnjičene osobe uhapšene, među njima jedan muškarac.

Takozvane "ekspresne otmice", u kojima se žrtve drže nekoliko sati dok im se skidaju pare sa računa i kreditnih kartica, uobičajena su vrsta kriminala u zemljama Latinske Amerike.

Bonus video: