Spašavajući djecu od tornada, majka ostala bez nogu

"Mama ne mogu da živim bez tebe, nemoj mi mi umrijeti, molim te", govorila su djeca, koja su iz čitave prilče izašla nepovrijeđena, zahvaljujući požrtvovanošću njihove majke
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2012. 09:22h

Spašavajući svoje dvoje djece od naleta tornada, Stefani Deker (37) iz Henrivila, u Indijani, je ostala bez nogu. Stefani je, želeći da zaštiti osmogodišnjeg sina i petogodišnji kćerku, djecu pokril svojim tijelom, kada su čelične grede sa kuće pale na nju, slomile joj sedam rebara i prikliještile njene noge.

"Dvije čelične grede su bile na mojim nogama, nisam mogla da se pomjerim", priča hrabra žena, oporavljajući se u bolnici.

Dok je tornado divljao, djeca su, zaštićena majčinim tijelom, vrištala, plašeći se za njen život.

"Mama ne mogu da živim bez tebe, nemoj mi mi umrijeti, molim te", govorila su djeca, koja su iz čitave prilče izašla nepovrijeđena, zahvaljujući požrtvovanošću njihove majke.

Kada je opasnost od tornada prošla, kako nije uspio da sam ukloni grede koje su ozbiljno povrijedile njegovu majku, osmogodišnjih Dominik je potražio pomoć.

Za to vrijeme, kako su telefonske linije bile u prekidu, Stefani je svoj mobilni telefon iskoristila da uradi nešto drugo umjesto poziva.

"Uzela sam telefon i snimila video za mog supruga, da mu kažem kako ga volim, i njega i našu djecu", kazala je Stefani.

Dominik je uspio da nađe pomoć

U međuvremenu, Dominik je uspio da nađe komšije i, nakon što je izgledalo da za nju nema spasa, izvukli su Stefani iz pakla.

"Umirem, morate me spasiti", kazala im je.

Stefani je odvedena u bolnicu, gdje joj je lijeva noga amuptirana iznad koljena, a desna ispod.

U četvrtak je čeka još jedna operacija. Stefani se nada da će uspjeti da ponovo prohoda zahvaljujući protezi.

Porodična kuća Dekerovih je potpuno uništena.

"Sve što smo gradili devet mjeseci, uništeno je za četiri sekude", priča Stefanin suprug.

U naletu tornada u Sjedinjenim Državama je poginulo 39 ljudi, a hiljade su ostale bez krova nad glavom. U Alabami i Džordžiji je poginula po jedna osoba, u Indijani njih 13, Kentakiju 21, te Ohaju troje.

Galerija

Bonus video: