Cetinjani čiste oko Dvorca i bolnice

Zbog kvara na transformatoru, bez snabdijevanja strujom trenutno je i više naselja u Katunskoj nahiji
68 pregleda 0 komentar(a)
cetinje, Foto: Prijestonica Cetinje
cetinje, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 11.02.2012. 18:56h

U crnogorskoj Prijestonici, kao u većini gradova uvedena je radna obaveza za sve zaposlene u organima lokalne uprave, kao i u gradskim javnim službama i preduzećima.

Tu odluku donio je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, koji je ujedno uputio apel svim građanima Prijestonice da u što manjoj mjeri koriste automobile.

Akciju čišćenja grada priključili su se brojni članovi organa uprave, te javnih službi i preduzeća Prijestonice Cetinje. Akcija čišćenja, koja će trajati do kasnih večernjih časova, započeta je u 17 časova, i to kod bolnice „Danilo I“.

Svi prilazi JZU Dom zdravlja – Cetinje su očišćeni, a 'oslobođen' je i dio vozila zdravstvenih ustanova koja su tokom dana bila zavijana.

Čiste se prilazni putevi Crvenom krstu, kao i Dvorcu kralja Nikole, jer je ugrožen tamošnji depo.

Ukoliko bude neophodno, odluka o radnoj obavezi zaposlenih u lokalnoj upravi, biće na snazi i u nedjelju.

Pomoć Prijestonici Cetinje u čišćenju snijega sjutra će pružiti i pripadnici Vojske Crne Gore. Glavne saobraćajnice u gradu su prohodne. Međutim, dio ulica i dalje je neprohodan, usljed čega lokalna uprava apeluje na građane da uklanjaju parkirana motorna vozila sa kolovoza. Takođe, usljed moguće kiše, Prijestonica Cetinje apeluje na građane da, uz trotoare, čiste i snijeg sa uličnih odvoda za vodu. Usljed intenziviranja čišćenja ulica, Prijestonica Cetinje donijeće odluku o obustavi saobraćaja na gradskom području. Odluka će važiti predstojeće večeri i tokom jutarnjih časova.

I lokalne saobraćajnice na području Katunske nahije su u prekidu, a slična je situacija i na dijelu putnih pravaca u Riječkoj nahiji.

Snabdijevanje električnom energijom i vodom na gradskom području teče bez poteškoća, ali 12 sela na području Riječke nahije jutros je, usljed kvara na trafostanici, ostalo bez napajanja električnom energijom.

Zbog kvara na transformatoru, bez snabdijevanja strujom trenutno je i više naselja u Katunskoj nahiji.

Stanovnicima odsječenih područja, nadležne službe blagovremeno dostavljaju osnovne životne namirnice – počev od prehrambenih proizvoda do ljekova.

Bonus video: