Indija: 22 osobe umrle usljed trovanja rakijom od - lijeka za kašalj

Indijska sirotinja često kupuje jeftina alkoholna pića koja se prave u kućnoj radinosti, a u koja se ubacuju sirupi i ljekovi "začinjeni" metil alkoholom i drugim vrstama špiritusa
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2012. 21:24h

Najmanje 22 čovjeka su umrla na istoku Indije pošto su popili otrovanu rakiju napravljenu od lijeka za kašalj, saopštili su medicinski zvaničnici u toj zemlji.

Prema riječima predstavnika bolnice u saveznoj državi Orisa, tamošnji radnici na farmama teško su se razboljeli u posljednja dva dana od alkoholnog pića koje se pravi ilegalno.

Od posljedica trovanja umrla su 22 radnika, a 31 je na liječenju.

Dvije farmaceutske kompanije, proizvođači lijeka za kašalj kojim je piće bilo začinjeno, dobile su katanac i pečat na vratima

Indijska sirotinja često kupuje jeftina alkoholna pića koje se prave mimo zakona, u kućnoj radinosti, a u koja se ubacuju sirupi i ljekovi "začinjeni" metil alkoholom i drugim vrstama špiritusa.

Najviši zvaničnici Orise naložili su istragu, a dvije farmaceutske kompanije, proizvođači lijeka za kašalj kojim je piće bilo začinjeno, dobile su katanac i pečat na vratima.

Bonus video: