Zbog šale na Twitteru, Britanci završili u zatvoru i izbačeni iz SAD

Brajan i Emili su uhapšeni odmah po slijetanju na aerodrom u Los Anđelesu, nakon čega su Britanci proveli 12 sati u zatvoru sa meksičkim dilerima
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2012. 14:02h

Američke vlasti su zabranile ulazak u tu zemlju za dvoje turista nakon njihove šale na Twitteru u kojoj su "prijetili" da će "uništiti Ameriku" i da će "iskopati Merlin Monro".

Prije dolaska u Ameriku, Leigh Van Brajan (26) je pitao prijateljicu hoće li se naći sa njim na piću prije nego ode da "uništi" (destroy) Ameriku. Pod "uništiti" je mislio da će se zapravo dobro zabavljati, ali ekipi iz Ministarstva državne sigurnosti nije tako nešto palo na pamet, već su, kada su primijetili da se u istoj riječi nalaze i "uništiti" i "Amerika", sproveli istragu i saznali kad Brajan i njegova prijateljica Emili Bunting dolaze u SAD.

Njih dvoje su uhapšeni odmah po slijetanju na aerodrom u Los Anđelesu, nakon čega su Britanci proveli 12 sati u zatvoru sa meksičkim dilerima. Prethodno su pet sati odgovarali agentima na pitanja o svojim namjerama i planovima u SAD, jer su agenti smatrali da bi ovi turisti mogli da počine kriminalna djela. Nisu htjeli ni da čuju njihova objašnjenja da su zapravo samo htjeli da se dobro našale.

I to nije sve. U još jednom tvitu koji je Brajan objavio, on je pomenuo citat iz poznate crtane serije "Family Guy", u kojem glavni lik govori o iskopavanju tijela Merlin Monro.

I ekipa iz Ministarstva državne sigurnosti je priču povezala ovako: Brajan će, prije nego uništi Ameriku, prvo iskopati tijelo poznate glumice.

Njegovu prijateljicu Emili agenti su pitali da će mu čuvati stražu dok bude iskopavao tijelo, nakon čega su pretražili i njihov prtljag tražeći lopatu.

Daily Mail prenosi da su Britanski turisti, nakon 12 sati provedenih u zatvoru, prvi avionom već sljedećeg jutra vraćeni u Evropu. Njima će kada sljedeći put budu željeli da idu u SAD trebati vize.

Bonus video: