NIJE BILO MRŽNJE

Džobs i Gejts bili prijatelji i zdrava konkurencija

U razgovoru za "Telegraf", suosnivač "Majkrosofta" je otkrio da je provodio mnogo vremena u društvu Džobsa tokom godine prije njegove smrti
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2012. 11:13h

Suosnivač "Majkrosofta" Bil Gejts otkrio je u intervjuu listu "Telegraf" da je poslao posljednje pismo pokojnom gazdi "Epla" Stivu Džobsu koje je on čuvao kraj uzglavlja, prenijeli su danas francuski elektronski mediji

Gejtsa i Džobsa su često predstavljali kao rivale, čak neprijatelje, ali odnosi među njima nisu bili takvi.

U razgovoru za "Telegraf", suosnivač "Majkrosofta" je otkrio da je provodio mnogo vremena u društvu Džobsa tokom godine prije njegove smrti.

"Provodili smo bukvalno sate evocirajući uspomene i razgovarajući o budućnosti", rekao je Gejts, dodajući da je poslao oproštajno pismo Džobsu malo prije njegove smrti.

"Rekao sam Stivu koliko može da se osjeća srećan zbog onoga što je ostvario i kompanije koju je izgradio, pisao sam mu o njegovoj djeci, koju sam poznavao", naveo je Gejts.

"Dodao bih da to nije bio čin pomirenja, jer nije bilo potrebe za uspostavljanjem mira, mi nismo bili u sukobu, pravili smo odlične proizvode i konkurencija je uvek bila pozitivna, nije se radilo o izvinjenju", zaključio je Gejts.

Nakon smrti Džobsa i objavljivanja njegove biografije koju je napisao Volter Ajsakson  Džobsova supruga je kontaktirala Gejtsa da bi mu rekla da biografija ne prikazuje uzajamno poštovanje koje je postojalo između njega i Džobsa i da je Džobs cijenio njegovo pismo i čuvao ga pored svog kreveta.

Preporučujemo za Vas