Gingrič preuzeo vođstvo od Romnija

Romni je dobio izbore u Nju Hempširu i na izborima u Ajovi je podijelio prvo mjesto sa Santorumom, ali će tek izbori u Južnoj Karolini biti prvi pravi test za republikance
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2012. 10:17h

Bivši predsjedavajući Predstavničkog doma Kongresa Njut Gingrič ima najveće šanse da pobijedi na preliminarnim republikanskim izborima u Južnoj Karolini, pošto je u anketama uspio da prestigne do sada vodećeg Mita Romnija, pokazuju najnovija istraživanja.

Gingrič sada ima podršku 32,4 odsto birača, što je tačno dva odsto više od Romnijeve podrške. Na trećem mjestu je kongresmen iz Teksasa Ron Pol sa podrškom 12,4 odsto, a na četvrtom Rik Santorum koga podržava 11,2 odsto birača.

Do promjene na vrhu je došlo nakon debate u četvrtak veče, kada je Gingrič ostavio mnogo jači utisak u raspravi o ekonomskim temama, u odnosu na prilično blijedog Romnija.

Romni je dobio izbore u Nju Hempširu i na izborima u Ajovi je podijelio prvo mjesto sa Santorumom, ali će tek izbori u Južnoj Karolini biti prvi pravi test za republikance.

Gingriču odgovara konzervativna sredina ove južne američke države, gdje će se ekonomija posmatrati kao najvažnija tema, pošto je čak 10 odsto radnog sposobnog stanovništva Južne Karoline nezaposleno.

Nakon ovih izbora, sledeći se održavaju na Floridi 31. januara.

Bonus video: